Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan het duel. Pas na een kwartier kwam er enige lijn in het spel van Oranje, dat België op eigen helft vastzette. Het spel lag enkele minuten stil nadat Anouk Dekker hard in botsing was gekomen met Maud Coutereels. Beide speelsters vervolgden het duel met een verband om het hoofd.

De druk werd Coutereels halverwege de eerste helft te veel toen Jackie Groenen doorbrak; de Tilburgse werd gevloerd en Sherida Spitse benutte de toegekende strafschop koelbloedig. Spitse scoorde ook al vanaf elf meter in de vorige EK-wedstrijd tegen Denemarken.

db: Vrouwenvoetbal

Kwartfinales

Noorwegen-Denemarken werd al vroeg in de wedstrijd beslist. Veje maakte voor Denemarken in de vijfde minuut de 1-0 en de ploeg gaf die voorsprong niet meer uit handen. De Noren hebben al hun wedstrijden op het toernooi verloren, en moeten op weg naar huis.

De Oranje Leeuwinnen zijn de groepsfase ongeslagen doorgekomen. Tegenstander in de kwartfinale in Doetinchem is de nummer twee uit groep B. Dinsdag speelt in die poule Rusland tegen Duitsland, en Zweden tegen Italië.