Een stapje hoger voor Georginio Wijnaldum lijkt deze zomer niet uit te kunnen blijven, al is voor een groot aantal clubs dat nu interesse heeft getoond de vraagprijs van PSV vooralsnog een struikelblok. Nadat de Eindhovense topclub voor Depay een transfersom van 32 miljoen euro opstreek, wordt voor Wijnaldum gedacht aan een bedrag dat richting de 20 miljoen euro gaat.

20 miljoen voor Wijnaldum 
 
 

Voor een aantal geïnteresseerde clubs, onder andere ook Sunderland en Newcastle United, lijkt dat te hoog gegrepen. Een echte doorbraak zou er komen als kapitaalkrachtigere clubs als Paris Saint-Germain en het eerder geïnteresseerde Liverpool zich ook met concrete biedingen in de strijd mengen.

Behalve Dick Advocaat (Sunderland) aast ook oud-FC Twente-trainer Steve McClaren, die aan de slag is gegaan bij Newcastle United, op Wijnaldum. McClaren is al langer gecharmeerd van de spelmaker van PSV en had als trainer van FC Twente al interesse in hem.

En dan is er nog het Russische Zenit Sint-Petersburg, dat een openingsbod van rond de 10 miljoen euro bij PSV neerlegde. "Voor ons is Wijnaldum een interessante speler. We hebben een eerste bod gedaan en een indicatie gekregen van wat PSV voor Wijnaldum wil hebben. Wij beraden ons op verdere stappen”, aldus Henk van Stee, de Nederlandse technisch manager van de Russische landskampioen.

Niet alleen in Engeland en Rusland staat Wijnaldum goed aangeschreven. Ook in Frankrijk staat de PSV’er met stip boven aan de scoutingslijsten. AS Monaco en Olympique Marseille zijn voor hem in de markt, terwijl eerder dit jaar al Paris Saint-Germain interesse toonde.