Vitesse heeft op bezoek bij ADO Den Haag nagelaten om naar de 5e positie in de eredivisie te klimmen. In het Kyocera Stadion kwam de ploeg van trainer Peter Bosz niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Sheran Yeini mocht bij Vitesse in de basis beginnen wegens de geschorste Marvelous Nakamba. De Israëliër betaalde het vertrouwen van trainer Peter Bosz terug door al in de 6e minuut te scoren. Vitesse had echter geen overwicht en ADO kon via Ruben Schaken langszij komen. Vitesse ging alsnog met een 1-2 voorsprong de rust in na een goal van Kelvin Leerdam.

ADO Den haag toonde zich geenszins verslagen en de thuisploeg kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte. Timothy Derijck benutte een penalty: 2-2. Dat bleek uiteindelijk ook de einduitslag.

Ruben Schaken viert zijn doelpunt met ADO-trainer Henk Fraser.