PSV heeft in de openingsronde van de eredivisie al averij opgelopen. In de laatste minuut was het uitgerekend ADO-keeper Martin Hansen die voor de gelijkmaker zorgde: 2-2.

PSV kwam in de 23e minuut op voorsprong via Adam Maher, maar helemaal zuiver was de goal niet. Maar liefst 3 PSV'ers stonden buitenspel. ADO was echter geenszins uit het veld geslagen, want de thuisploeg was vanaf de aftrap direct trefzeker. ADO brak snel uit en Santiago Arias greep in. Hoewel de overtreding buiten het strafschopgebied was, wees scheidsrechter Richard Liesveld toch naar de stip. Roland Alberg bracht de stand op gelijke hoogte: 1-1.

Even later faalde de arbitrage opnieuw. Luuk de Jong had schot voor open doel, maar de bal stuit uiteindelijk op de voeten van keeper Martin Hansen. Een eventuele goal had niet geteld, omdat de assistent-scheidsrechter had gevlagd voor assistgever Maxime Lestienne, die echter niet buitenspel stond.

In de tweede helft begon ADO sterker, maar het was PSV die profiteerde via een counter. Luuk de Jong kopte raak op aangeven van Luciano Narsingh, waarbij de verdediging van ADO niet vrijuit ging.

Maxime Lestienne, die zijn debuut maakte voor PSV, werd na 80 minuten gewisseld. Gaston Pereiro, een andere aanwinst voor de Eindhovenaren, was zijn vervanger. Bij ADO kwam Kenji Gorré, zoon van oud-Feyenoorder Dean Gorré, binnen de lijnen. Pereiro beleefde een ongelukkig debuut. Hij liep een bloedende wond op bij een duel. Met een nietje in zijn neus moest hij naar de kant.

ADO probeerde in extremis nog voor de gelijkmaker te zorgen en in de 'dying seconds'van de wedstrijd was het raak: keeper Martin Hansen, die mee naar voren was gegaan, scoorde op briljante wijze de 2-2.