ADO Den Haag is druk bezig met de selectie voor komend seizoen. De club gooide de afgelopen periode lijntjes uit naar Mitchell te Vrede en Mike Havenaar, zo weet VoetbalPrimeur.

ADO voert gesprekken met Feyenoorder en oude Eredivisie-bekende

 

Met beide spitsen is inmiddels gesproken. Een akkoord heeft het nog niet opgeleverd. De club lijkt zich op deze manier in te dekken voor een eventueel vertrek van clubtopscorer Michiel Kramer. Te Vrede zit bij Feyenoord op een dood spoor en werd ook al aan PEC Zwolle gelinkt. In De Kuip zijn de vooruitzichten van Te Vrede slecht. Colin Kazim-Richards en Dirk Kuyt werden al vastgelegd voor komend seizoen.

Havenaar tekende eerder dit jaar voor HJK Helsinki. De naam van de oud-speler van Vitesse dook ook al op bij sc Heerenveen, maar technisch directeur Hans Vonk ontkent dat de Japanner in beeld is. Bij ADO is hij dat wél. Zijn contract in Helsinki loopt eind augustus af. Hij scoorde daar tot op heden vier keer in veertien wedstrijden.

ADO kan komende zomer met geld uit China gaan investeren. Dat heeft de nieuwe algemeen directeur Jan Willem Wigt van de Chinese eigenaar te horen gekregen. "Dat is een toezegging, maar ik ga geen bedragen noemen", zei Wigt eerder tegen Omroep West.

Havenaar speelde al drie seizoenen in de Eredivisie. Bij Vitesse was hij in zijn eerste jaar nog bankzitter, maar veroverde hij daarna een basisplaats. Uiteindelijk maakte hij 26 competitiedoelpunten voor de Arnhemmers.