Het eerste gevaar kwam al na tien minuten van Lyon. Aanvoerder Maxime Gonalons kon uithalen, maar de bal ging via verdediger van Ajax Davinson Sanchez naast . Een minuut later een hard schot van Maxwell Cornet naast.

Ajax moest al gelijk opletten. Lyon zat er kort op en liet de Amsterdammers er vrijwel niet uitkomen. Toch was het halverwege de eerste helft, tegen de verhouding in, ineens 1-0 voor Ajax. Bertrand Traore scoorde maar liefst 2 goals deze wedstrijd en 1 assist. Een indraaiende vrije trap van Hakim Ziyech werd met het hoofd geschampt door Traoré en de bal vloog via de tweede paal binnen. De 2-0 werd gemaakt door Kasper Dolberg vlak voor rust in de 33ste minuut. Ajax kwam na 49 minuten zelfs op 3-0, toen Amin Younes via zijn tegenstander Nicolas Nkoulou raak schoot. In de 66e minuut zorgde Mathieu Valbuena voor het belangrijke doelpunt van Olympique Lyon in een uitwedstrijd. Vijf minuten later herstelde Traoré de marge van drie doelpunten weer.

db: Ajax-Lyon

De return in Lyon is volgende week donderdag om 21.05 uur. Deze donderdag staat het eerste duel in de andere halve finale tussen Manchester United en Celta de Vigo op het programma.