Koploper Ajax heeft Feyenoord zondag op drie punten gehouden in de eredivisie door de tweede Klassieker in De Kuip in anderhalve week tijd met 1-1 gelijk te spelen.

Feyenoord was in de eerste helft sterker en kwam op 1-0 via Sven van Beek. In de tweede helft had Ajax grote delen een overwicht en tekende Davy Klaassen voor de 1-1 eindstand.

Kuyt wijtte het gelijkspel aan Feyenoord zelf, Ajax kwam op gelukkige wijze op gelijke hoogte, dat zit dan tegen. Maar daarna hadden we genoeg kansen om de winnen vandaag. Colin (Kazim-Richards, red.) had een goede kans, maar Cillessen redt geweldig. Dat zijn echter wel de momenten om de wedstrijd te beslissen. We begonnen meteen goed aan de wedstrijd, maar in de tweede helft maakten we teveel fouten. Daardoor gaven we Ajax de mogelijkheid om gevaarlijk te counteren. Het werd toen meer een wedstrijd, terwijl we daarvoor de volledige controle hadden."