Kolbeinn Sigthórsson heeft eindelijk zicht op een transfer. De 25-jarige aanvaller staat in de serieuze belangstelling van FC Nantes. De Franse club staat op het punt een bod uit te brengen op de IJslander.

 'Ajax lijkt eindelijk door te kunnen: bod op spits van 3,5 miljoen op komst'

 

Dat meldt De Telegraaf. Van Sigthórsson is al een tijd duidelijk dat hij mag vertrekken uit de Arena. In het voorbije seizoen verloor hij zijn plaats aan Arek Milik. Het contract van de IJslandse spits werd nog wel verlengd in de hoop een transfersom op te strijken. Die strategie van directeur voetbalzaken Marc Overmars lijkt zich nu uit te betalen.

Ajax vraagt volgens de krant 3,5 miljoen euro voor Sigthórsson, die inmiddels vier jaar onder contract staat bij de Amsterdammers. Nooit was hij echter onomstreden. Mede door blessureleed kwam hij geen enkel seizoen vaker dan twintig competitiewedstrijden in actie. Zijn productiefste seizoen was 2013/2014 toen hij tien doelpunten maakte.

Voor Overmars zou een transfer van Sigthórsson een opluchting zijn. Commissaris Theo van Duivenbode en de nieuwe technisch adviseur Tscheu La Ling hebben hem geïnstrueerd pas een nieuwe spits te halen als Sigthórsson verkocht is.