FC Utrecht en trainer Robby Alflen gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Technisch adviseur Co Adriaanse heeft besloten zijn taken bij de Domstedelingen neer te leggen.

 Alflen weg bij FC Utrecht

Alflen zat sinds begin dit seizoen op de bank bij FC Utrecht als opvolger van Jan Wouters. Utrecht staat momenteel op de 12e plaats in de eredivisie.

Wisselvallig seizoen

FC Utrecht presteert dit seizoen wisselvallig. De ploeg uit de Domstad staat na 28 speelronden twaalfde met 32 punten. "Onder leiding van Alflen zijn we weer aanvallend gaan voetballen en zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden. Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst. Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, teveel van mening en visie", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de website van de club.

Onvoldoende basis

Alflen beaamt het betoog van zijn directeur: "We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”