Atlético Madrid blijft koploper in de Spaanse Primera División. Dit weekend loste FC Barcelona, dat zaterdag al won van Granada, Atlético even af aan de top van de ranglijst. Maar met een 2-0-overwinning op subtopper Celta de Vigo sloot het team van coach Diego Simeone het weekend prima af.

De eerste helft wist Celta het doel nog schoon te houden, maar na rust sloegen de Madrilenen toe. Toen de defensie langzaam afbrokkelde bij de thuisploeg, scoorden Antoine Griezmann en Yannick Ferreira-Carrasco. Atlético hield bovendien de nul en bevestigde daarmee de status als de best verdedigende ploeg uit Spanje. In negentien duels incasseerde de ploeg slechts acht doelpunten.

Barcelona staat met een wedstrijd minder gespeeld nu twee punten achter op Atlético (44 om 42). Real Madrid volgt op 40 punten, Villarreal op 39. Onderin de competitie zitten de ploegen al even dicht op elkaar. Levante, Rayo Vallecano en Sporting Gijón zitten nu in de degradatiezone, maar één overwinning is genoeg om weer wat lucht te krijgen.

Diego Simeone