Atlético Madrid wil profiteren van de chaos die er momenteel heerst bij FC Barcelona. Komende zondag staat de clash tussen de twee Spaanse topclubs op het programma. Bij winst steekt Atlético de Catalanen voorbij in de stand van de Primera División.

 

Atlético leunt op de alles-of-niets-wedstrijd van vorig seizoen, waarbij in de laatste speelronde de titel de inzet was. De Madrilenen speelden gelijk in Camp Nou enstelden daarmee de titel veilig, terwijl de supporters van FC Barcelona vol ongeloof afdropen na het mislopen van het kampioenschap. Nu is de inzet niet zo hoog, maar aangezien Barcelona niet in de meest daverende vorm verkeert, wil Atlético graag een nieuwe tik uitdelen.

Luis Enrique, de trainer van FC Barcelona, ligt onder vuur. Hij ligt in de clinch met sterspeler Lionel Messi en dat komt de sfeer bij de Catalaanse club niet ten goede. "De sfeer binnen een elftal is heel belangrijk, zeker op dit niveau", weet Atlético-coach Diego Simeone. "Als de omstandigheden niet goed zijn, dan kun je topclubs niet verslaan."

Torres terug

Atlético verwelkomt tegen FC Barcelona oud-spits Fernando Torres, die terugkeerde na omzwervingen langs Liverpool, Chelsea en AC Milan. "Hij is enorm gemotiveerd en heeft veel energie. Fysiek is alles in orde, maar Fernando heeft de tijd nodig om zijn plek in het elftal te vinden."

Fernando Torres