FC Barcelona heeft in de Primera División geen spaan heel gelaten van Athletic Bilbao. In Camp Nouzegevierde de ploeg van trainer Luis Enrique met 6-0. Luis Suarez was goed voor drie doelpunten. De Catalanen naderen Atletico Madrid tot op twee punten.

Barça had in de Spaanse Super Cup eerder dit seizoen nog klop gekregen van Bilbao (4-0 en 1-1), maar in Camp Nou was al snel duidelijk dat een verrassing deze keer niet tot de mogelijkheden behoorde. De twee ploegen treffen elkaar woensdag opnieuw in het heenduel van de Copa Del Rey

Al in de vijfde minuut kegelde Gorka Iraizoz aanvaller Suarez tegen de grond. Een strafschop voor Barcelona en een rode kaart waren het pijnlijke gevolg voor Bilbao. Lionel Messi schoot de penalty er overtuigend in. Zijn 400e treffer voor de Catalanen.

Dat de ploeg van Luis Enrique voor de rust in het vervolg van de eerste helft nog slechts één keer scoorde, mocht een wonder heten. Neymar scoorde na een half uur op aangeven van Luis Suarez, de zestiende competitiegoal van de Braziliaan.

Eén minuut na de pauze waren de rollen omgekeerd. Deze keer bediende Neymar zijn maatje uit Uruguay: 3-0. Messi stond op dat moment al niet meer op het veld. De Argentijn liep een lichte spierblessure op en werd vervangen door de Turk Arda Turan.

Neymar gaf na een uur voetbal opnieuw een assist. De Braziliaan maakte eerst een briljante actie en bediende tenslotte Ivan Rakitic op maat. De Kroaat scoorde koeltjes. Suarez maakte in het vervolg ook nog zijn tweede en derde doelpunt.

Gorka Iraizoz werkt Luis Suarez tegen de grond en moet inrukken.