De sterren van FC Barcelona deden het zondagavond tegen Sevilla relatief rustig aan. Een geweldige vrije trap van Lionel Messi en een intikker van Gerard Piqué volstonden in eigen huis voor een zege: 2-1.

Sevilla kwam in Camp Nou nog wel op voorsprong. Vitolo was in de 20e minuut met een verfijnde volley trefzeker. De Catalanen lieten zich echter niet gek maken door de goal en werkten de achterstand nog voor de rust weg

Messi schilderde in de 31e minuut een vrije trap vanaf de linkerkant van het strafschopgebied met veel gevoel in de rechterkruising en kreeg het publiek daarmee op banken. De naam van de Argentijnse superster schalde vervolgens zoals zo vaak door het stadion.

Pique hielp de ploeg van Luis Enrique vlak na rust aan de beslissende voorsprong. De verdediger stond precies op de goede plek toen topscorer Luis Suarez de bal voorgaf.