FC Barcelona leek een makkelijke avond tegemoet te gaan met een 4-1 voorsprong na 52 minuten, maar de Catalanen maakten zich het nog heel lastig in de strijd met Sevilla om de Europese Super Cup. Uiteindelijk bezorgde Pedro Rodriguez de Champions League-winnaar de eerste prijs van het seizoen door in de extra tijd de 5-4 te maken.

Het werd een waar doelpuntenfestijn in het Georgische Tbilisi. Al na 3 minuten lag de bal in het net, verrassend aan de kant van FC Barcelona. Sevilla-speler Ever Banega was de doelpuntmaker. Lionel Messi trok de stand binnen 5 minuten weer gelijk en na een kwartier voetballen had de spelmaker van FC Barcelona ook voor de voorsprong van de Catalanen getekend. Vlak voor rust zorgde Rafinha ervoor dat FC Barcelona op rozen naar de kleedkamer vertrok.

Direct na rust pikte Luis Suarez ook zijn goaltje mee en zo leek het erop dat FC Barcelona de Europese Supercup in de tas had. Maar niets was minder waar. Europa League-winnaar Sevilla toonde enorme veerkracht en zorgde er via Jose Antonio Reyes, Kevin Gameiro (penalty) en Yevheniy Konoplyanka voor dat er na 81 minuten 4-4 op het scorebord prijkte. FC Barcelona probeerde in de laatste 10 minuten nog de winnende goal te forceren, maar dat plan mislukte.

In de verlenging was het uiteindelijk Pedro Rodriguez, die vrijwel zeker naar Manchester United vertrekt, die de winnende treffer produceerde. Sevilla kreeg vlak voor tijd nog een dot van een kans, maar het harde schot ging naast.