Manchester United kan zich op gaan maken voor de komst van Bastian Schweinsteiger. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de routinier op weg is naar de Engelse topclub.

 Bayern-voorzitter bevestigt: Van Gaal heeft beet en haalt ervaring in huis

 

BILD wist vrijdag al te melden dat Schweinsteiger op de drempel van een vertrek naar United stond. De Engelse club zou ongeveer twintig miljoen euro neertellen voor de Duitse international, die bij Bayern nog een één jaar doorlopend contract had. Rummenigge bevestigt nu dat er na zeventien jaar inderdaad een einde komt aan het Bayern-tijdperk van Schweinsteiger.

"Ik kan Bastian alleen maar het beste wensen", laat de voorzitter weten op de clubwebsite. "Het zal een interessante uitdaging voor hem worden. Het motiveerde mij ooit ook om naar Internazionale te gaan en dit zal hem een nieuwe drive geven. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar goed zal spelen. Ook het nationale team zal daar zijn voordeel uit halen."

Voor Schweinsteiger betekent zijn overstap naar United ook een hereniging met Louis van Gaal. Het tweetal werkte in het verleden succesvol samen bij Bayern. Ook United heeft de transfer inmiddels bevestigd.