Bayern zet thuis FC Porto voor schut

Bayern München heeft voor het vierde jaar op rij de halve finales van de Champions League bereikt. In eigen huis walste het met 6-1 over FC Porto heen, dat vorige week in Portugal nog verrast had met een 3-1 overwinning op de Duitsers.

Bayern ging hartstochtelijk op zoek naar een vroege treffer, al bracht het Porto aanvankelijk door de gehaastheid amper in de problemen. Het eerste echte gevaar diende zich na tien minuten aan toen doelman Fabiano de inzet van Thomas Müller keerde en tot zijn vreugde constateerde dat het schot van Robert Lewandowski uit de rebound van de paal terugkwam.

Drie kopballen, drie treffers

Daarna ging het ineens snel en drie kopballen leverden drie treffers op: Thiago Alcantara kopte een voorzet van Juan Bernat binnen en acht minuten later had Bayern zijn eigenlijke doel al bereikt toen Jérôme Boateng met een kopballetje Fabiano het nakijken gaf. Lewandowski knikte na een klein half uur de 3-0 tegen de touwen.

Met een doelpunt had Porto de spanning nog terug kunnen brengen, maar die was al voor rust volledig verdwenen na een door Bruno Martins Indi van richting veranderd schot van Thomas Müller (4-0) en een tweede treffer van Lewandowski (5-0).

Bayern neemt gas terug

Na de pauze liet Bayern de teugels wat vieren en daardoor kwam Porto zo nu en dan aan aanvallen toe. Een kwartier voor tijd vonden de Portugezen zowaar een gaatje en na een voorzet van rechts van Hector Herrera maakte Jackson Martínez er met het hoofd 5-1 van. Niet veel later schoot hij ook nog rakelings naast.

Met een doeltreffende vrije trap, toegekend na een overtreding van Iván Marcano die de Spanjaard zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde, tekende Xabi Alonso voor het slotakkoord.