België heeft donderdag Bosnië-Herzegovina afgeschud in de strijd om een plek op het EK van volgend jaar. De Belgen wonnen thuis met 3-1 en verstevigden daarmee de tweede positie in groep B. Het land blijft drie punten achter staan op koploper Wales, dat dankzij Gareth Bale nipt van Cyprus won (0-1) en nu op zeventien punten staat.

België kwam na een kwartier op achterstand, door een fraaie kopbal van Edin Dzeko. Enkele minuten later maakte Marouane Fellaini al gelijk. Kevin De Bruyne, afgelopen week nog voor veel geld gekocht door Manchester City, zorgde vlak voor rust voor de Belgische voorsprong (2-1). In het slotkwartier bepaalde Eden Hazard de eindstand vanaf elf meter op 3-1.

Israël is derde in de groep met twaalf punten. Andorra werd eenvoudig geklopt: 4-0.