Daley Blind krijgt de nodige kritiek te verduren na zijn optreden van maandagavond in de FA Cup-kraker met Arsenal. Manchester United verloor met 1-2 en de Nederlander ging daarbij niet vrijuit, zo stellen Roy Keane en Phil Neville.

 Blind (25) kwam afgelopen zomer na een prima WK over van Ajax en kreeg in zijn eerste maanden veel lof. Maandagavond was er vooral kritiek.

Keane veegde bij de BBC de vloer aan met Blind en ploeggenoot Antonio Valencia. "De ruimtes waren veel te groot, het eerste tegendoelpunt was echt schokkend", aldus de, zich altijd nogal duidelijk uitende, voormalig aanvoerder van United. "Ik kijk naar de manier van verdedigen, naar karakter, naar je lichaam in de strijd gooien. De jongens hebben het daar echt laten liggen."

"Blind en Valencia, het was echt schandalig. Het zijn fouten die schooljongens maken en dat komt je team duur te staan. Het zijn grote momenten in een wedstrijd en dan geef je Arsenal, met al hun kwaliteiten, zo veel ruimte... Het was te makkelijk, schokkend. Echt een schande."

Ook oud-speler Neville gaf aan, in iets andere woorden, niet onder de indruk te zijn van het optreden van Blind: "Hij had het echt moeilijk als centrale middenvelder. Het lijkt alsof de wedstrijd aan hem voorbij gaat. Hij lijkt het tempo niet aan te kunnen."