Bergamo - waar de van Heracles Almelo overgekomen Robin Gosens een kwartiertje mocht meedoen - won dankzij een doelpunt van Josip Ilicic. De Sloveen schoot hard raak na een zeer slordige opbouw bij de Duitsers.

Het is niet de eerste nederlaag van Dortmund tijdens de voorbereiding. Er werd ook al van Espanyol (1-0) en vierdeklasser Rot-Weiss Essen (3-2). Daar tegenover stonden overwinningen tegen Urawa Red Diamonds (3-2) en AC Milan (3-1). Verder eindigde de clash met een andere oud-Heracles Almelo-trainer Gertjan Verbeek (VfL Bochum) onbeslist in 2-2. 

Vorig seizoen, toen Bosz voor het eerst aan het roer stond bij Ajax, verliep de voorbereiding ook stroef. Oefenpotjes werden verloren en ook aan het begin van de competitie was het nog niet goed. Toch werd Ajax aan het eind van het seizoen 2e en speelde het de finale van de Europa League.

Bosz zegt dan ook dat de fans van Borussia zich geen zorgen hoeven te maken. De Duitse club zou al verder zijn dan Ajax een jaar geleden op hetzelfde tijdstip.

db: Peter Bosz