Per Mertesacker heeft alle vertrouwen in dat Arsenal-keeper Petr Cech Arsenal punten gaat opleveren. "Hij heeft zoveel ervaring, dat geeft rust in het veld en in de kleedkamer. Hij gaat Arsenal redden", zegt de Duitse international. Arsenal kende een valse start in de competitie met een 0-2 nederlaag in eigen huis tegen West Ham United. Cech zag er bij beide goals niet goed uit.

 Mertesacker heeft echter alle vertrouwen in de doelman, die deze zomer de controversiële overstap maakte van Chelsea naar Arsenal. Bij de regerend kampioen was Cech voorbij gestreefd door Thibaut Courtois, waardoor hij op de bank was beland.

"Petr ademt ervaring. Hij heeft veel nuttige dingen te vertellen en in de kleedkamer kan hij ons echt een boost geven", zegt Mertesacker op de website van Arsenal. "Zelfs als we verliezen komt hij met nuttige tips, zowel op als naast het veld. Je hoeft hem niet te vertellen wat er mis ging, dat heeft hij zelf dondersgoed in de gaten."

Na de 0-2 nederlaag in de eerste speelronde van de Premier League herstelde Arsenal zich met een 1-2 uit-overwinning op Crystal Palace. "Petr heeft zich snel herpakt. Hij is echt van toegevoegde waarde voor ons. En zelfs ervaren mensen maken wel eens een foutje."

Mertesacker voelt Cech al uitstekend aan. "We hebben als verdediging een goede interactie met Cech. Dat moet ook wel, als je als club gaat voor het kampioenschap. Dat heeft Petr, net als ik, ook als doel voor ogen: winnen. We begrepen elkaar meteen op het veld en het voelt letterlijk als een steun in de rug, wetende dat hij achter me staat", zegt de Duitse verdediger.

Cech in het T-shirt van Arsenal