De laatste speelavond in de groepsfase van de Champions League wordt woensdag een interessante aangelegenheid. In alle vier poules valt minimaal nog één ticket voor de achtste finales van het kampioenenbal te verdienen.

 In groep G zijn nog twee startbewijzen beschikbaar. Chelsea (tien punten), FC Porto (tien) en Dinamo Kiev (acht) maken nog kans. Chelsea speelt thuis tegen Porto, Dinamo ontvangt het nog puntloze Maccabi Tel-Aviv. De Londense ploeg, die aan een zeer moeizaam seizoen bezig is, heeft in elk geval voldoende aan een gelijkspel voor kwalificatie.

In groep F, met Bayern München als poulewinnaar, valt de beslissing in Griekenland bij de wedstrijd van Olympiakos (negen punten) tegen Arsenal (zes). De Engelse topclub moet hetzelfde of een beter resultaat dan de zege van 2-3 van Olympiakos in Londen boeken om alsnog als tweede te eindigen.

In groep E, met winnaar Barcelona, maken Leverkusen, AS Roma en Bate Borisov nog kans op het tweede ticket. In poule H, met Zenit als winnaar, zijn AA Gent en Valencia nog in de race.

Chelsea