Chelsea heeft in de laatste poulewedstrijd van de Champions League afgerekend met directe concurrent FC Porto, 2-0. Beide teams stonden bij de aftrap met tien punten aan de leiding in Groep G. Het team van manager Jose Mourinho plaatste zich met die zege voor een vervolg in het kampioenenbal. Dynamo Kiev profiteerde van het verlies van de Portugese club en eindigde met elf punten als tweede. FC Porto gaat na de winter verder in de Europa League.

De Portugezen mochten dan het meest aan de bal zijn, de counters van de Engelse club bleken tweemaal fataal voor Porto.Chelsea's Diego Costa kwam al vroeg in de wedstrijd oog-in-oog met Iker Casillas. De doelman van Porto wist de inzet te keren maar zag dat de bal via zijn eigen verdediger Ivan Marcano kwam en in het doel kaatste, 1-0.

De sliding van Bruno Martins Indi kwam, kort na rust, te laat om Willian van de 2-0 af te houden.

Voor José Mourinho betekende het succesje een fikse opsteker. De flamboyante trainer van de regerend kampioen van Engeland bekleedt met zijn ploeg na vijftien competitiewedstrijden de teleurstellende veertiende plaats in de Premier League.

Dynamo Kievs Andriy Yarmolenko blijft aan de bal tegen Maccabi Tel Avivs Avraham Rikan.