In Washington eindigde het duel tussen de Londenaren en de Spaanse grootmacht na negentig minuten in 2-2.  Tijdens het oefentoernooi in de Verenigde Staten won de ploeg van manager José Mourinho na strafschoppen van de houder van de Champions League.  Chelsea won de confrontatie na het nemen van strafschoppen.

Chelsea wint van Barca na strafschoppen

Eden Hazard opende in de 10e minuut de score. De goals van de Belgische aanvaller werden na rust tenietgedaan door Luis Suarez en Sandro Ramirez. De Catalanen leken te gaan winnen, maar 4 minuten voor tijd zorgde Gary Cahill voor de 2-2.

In de strafschoppenreeks miste namens FC Barcelona, dat het nog doet zonder Lionel Messi, Neymar, Javier Mascherano en Dani Alves, zowel Alen Halilovic als Gerard Piqué.