Club Brugge heeft zaterdag in de hoogste klasse van het Belgische voetbal een ruime zege geboekt op KV Kortrijk. Na een 1-1-ruststand won de ploeg van coach Michel Preud'homme met 4-1. De thuisploeg speelde al vanaf de 25e minuut met tien man nadat Thanasis Papazoglou vanwege een kopstoot uit het veld was gestuurd.

Kortrijk maakte met een man minder nog wel gelijk via Zarko Tomasevic. Brugge, zonder de zieke Ruud Vormer, had eerder al de leiding genomen via de Colombiaan José Izquierdo.

In de tweede helft deden doelpunten van Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Lior Refaelov de gasten uitlopen naar 4-1. Stefano Denswil speelde de hele wedstrijd voor Brugge, dat voorlopig tweede staat op drie punten van leider AA Gent.