EDMONTON - De Nederlandse voetbalsters krijgen op het WK in Canada niet alleen koninklijke steun, maar ook van twee kopstukken uit de voetbalwereld. Johan Cruijff en bondscoach Guus Hiddink hebben de 'Leeuwinnen' in een videoboodschap succes gewenst voor hun WK-debuut. Zowel Cruijff als Hiddink beloofde de wedstrijden van Oranje te gaan kijken, al worden die allemaal in de Nederlandse nacht gespeeld.
 
Cruijff en Hiddink wensen 'Leeuwinnen' succes
 

„Ik denk dat jullie het uitstekend gaan doen”, zei de beroemde nummer 14. „Om een heel eenvoudige reden: wij zijn Nederlanders, wij spelen voetbal, wij vinden dat het moet gebeuren zoals wij dat willen. Heel veel succes, ik volg het.”

Cruijff en Hiddink wensen 'Leeuwinnen' succes

 

Hiddink zet zaterdagnacht om 3 uur de televisie aan om de openingswedstrijd van de voetbalsters te zien. „Ik ga kijken naar jullie. Jullie gaan een prachtig WK spelen in Canada, succes”, zei de bondscoach. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beloofden vorige week tijdens een bezoekje aan de voetbalsters in Canada al voor de televisie te gaan zitten om de WK-wedstrijden te kijken