In Nederland is Papito Merencia (21) een onbekende voetballer, maar in Curaçao is hij de held van de WK-kwalificatie. De middenvelder van ADO Den Haag maakte tegen Cuba de doorslaggevende uitgoal en is met twee goals de Curaçaose topscorer in de kwalificatie voor het WK 2018.

 Curaçao held zoekt club
 
 

"De goal in Havana was een heel bijzonder moment voor mij. Zeker ook omdat mijn vader Darryl op de tribune zat”, aldus Merencia. "Hij had speciaal een vakantie op Cuba geboekt om bij de wedstrijd te kunnen zijn. Ik woon vanaf mijn vierde in Nederland, maar ik ben geboren op Curaçao. Ik ben er heel trots op om voor Curaçao uit te kunnen komen.”

Het was een tumultueus duel in Havana met onder meer een Toni Schumacher-kamikazetrap van de Cubaanse goalie en een urenlange onderbreking vanwege noodweer.

Merencia speelde voor ADO Den Haag pas 41 minuten in de eredivisie en krijgt geen nieuw contract. "Er zijn wat contacten met andere clubs, tot nu toe alleen in het buitenland. Of ik in de onderhandelingen met een nieuwe club nog de volgende play-offronde van Curaçao in september ter sprake breng? Daar wil ik sowieso bij zijn en dat zal ook geen probleem zijn, want die wedstrijd wordt gespeeld op een FIFA-datum. Ik laat me zeker niet tegenhouden.”