Frank de Boer weet af en toe niet wat hij aanmoet met Robert Muric. "Ik heb geen idee of hij me wel begrijpt", aldus de coach van Ajax over het 18-jarige talent uit Kroatië.

 De Boer lacht om supertalent
 

"Hij praat geen woord Nederlands", aldus De Boer die Muric meenam op trainingskamp naar Doha. "Het is lastig voor hem. Want ook zijn Engels... Als ik iets tegen hem zeg, zegt hij wel 'ja', maar volgens mij doet hij dat ook als ik iets heel doms zeg. Al heb ik dat nog niet uitgeprobeerd. Maar dan zeg ik dat hij diep moet gaan en dan zegt hij 'jajaja', maar ik heb geen idee of hij me begrijpt."

"Hij kan wel geweldig voetballen. Dit trainingskamp heb ik eindelijk de Muric gezien die ik verwacht te zien. Hij maakt stappen en maakt slimme acties. Hij wordt sterker en toont meer bravoure. "

"Hij was daar een supertalent en het zal hier niet zo gelopen zijn als hij wilde. En dan is de communicatie zo belangrijk, maar dat gaat dus bijna niet. Er komt weleens een vriend van hem langs die als vertaler dient. Die moet binnenkort maar weer eens langskomen voor een goed gesprek."