De transfer van David de Gea naar Real Madrid is definitief van de baan. Dat houdt in dat de Spaanse doelman en manager Louis van Gaal nog een jaar tot elkaar veroordeeld zijn.

De transfer van De Gea leek maandagavond laat rond te komen, maar de papieren bleken niet voor de deadline van 00:00 uur in orde te zijn. Real had nog beroep aan kunnen tekenen, maar heeft volgens de UEFA laten weten dat niet te doen. De Europese voetbalbond meldt dan ook dat de transfer van de baan is.

De Gea werd vorig seizoen nog gekozen tot beste speler van Manchester United, maar liet in de zomer weten naar Real te willen vertrekken. Daar moest hij de opvolger worden van de naar Porto verhuisde Iker Casillas.

De transfer hield de gemoederen flink bezig en Van Gaal hield zijn voormalige eerste doelman de eerste zes weken van het seizoen buiten zijn wedstrijdselectie. Volgens de manager was De Gea te veel met andere zaken bezig.

Sergio Romero kreeg zijn kans als eerste doelman van United. Wat Van Gaal de rest van het seizoen gaat doen, is nog een vraagteken. Het contract van De Gea loopt aan het einde van het seizoen af.

Louis van Gaal