De oranje leeuwinnen hebben donderdagavond ook hun tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap gewonnen. Op Het Kasteel, het stadion van Sparta, wonnen de Oranje Leeuwinnen van Denemarken. Het werd 1-0. D

Door de zege gaat Oranje met zes punten uit twee wedstrijden aan kop in groep A, maar het kan maandag in de laatste speelronde nog misgaan tegen België, dat evenals Denemarken drie punten heeft.

"We hebben nog niets", beseft Van Veenendaal. "We moeten gewoon verder gaan op deze manier en dan zetten we hopelijk ook tegen België weer een goed resultaat neer."

Nederland tegen België begint maandag om 20.45 uur en wordt gespeeld in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. De andere groepswedstrijd, tussen Denemarken en Noorwegen, wordt tegelijkertijd afgewerkt.

De 27-jarige Veenendaal, die Oranje vooral in de tweede helft op de been hield, vindt het dan ook moeilijk om een van haar reddingen aan te wijzen als de mooiste. "Het waren er erg veel. Ik moet ze nog even terugzien. Het mooiste vond ik vooral toen de scheidsrechter affloot. Dit was namelijk een heel belangrijke zege."

In de beginfase leek het nog een makkelijke avond te worden voor Nederland. Sherida Spitse maakte na twintig minuten vanaf de strafschopstip 1-0 en Oranje kreeg kansen op meer. Na rust was het echter Denemarken dat sterker was, al voelde Van Veenendaal dat de gelijkmaker niet meer zou vallen.

"Toen Anouk Dekker de bal van de lijn haalde, had ik het idee: het geluk is aan onze zijde. We gaan nu alles ervoor gooien en deze zege pakken. En dat hebben we gedaan."

db: De Nederlandse voetbalvrouwen