Bij PSV verwachten ze dat Memphis Depay bezig is aan zijn laatste maanden in de eredivisie. Iedereen ziet hoe een groot talent zijn rugzak vult, met ervaringsmomenten waar hij straks in een zware buitenlandse competitie wat aan kan hebben. ,,Ik leer enorm veel van dit seizoen,'' zegt Depay, die alvast een helder doel heeft voor 2015: ervaren hoe je een titelstrijd beslist.

Depay

 

Oog in oog met de keeper kiest Memphis Depay voor een geplaatst schot met links. Als hij na zijn treffer wegloopt, kijkt hij recht in het gezicht van een man die zelf vroeger voor het doel ook een aardig balletje kon raken. In de zon van Maspalomas slaat Luc Nilis een arm om Depay heen en geeft hem een knuffel.


,,Beheerst afwerken met links is nog een verbeterpunt voor Memphis,'' zegt Marcel Brands, die het van een afstandje beziet. De technisch manager vindt het een mooie gedachte: een oud-goalgetter van het kaliber Nilis staat deze hele week met Depay op het veld als spitsentrainer. Dan praat je al gauw over een training of tien.

Bij PSV is iedereen erop voorbereid dat zijn grootste aanvalstalent is begonnen aan zijn laatste maanden in de eredivisie. Het zal niemand verbazen als Depay komende zomer interesse van de absolute top van Europa wekt. Louis van Gaal volgt hem op de voet vanuit Manchester. Een club als Bayern München zal op zoek gaan naar opvolgers voor de dertigers Robben en Ribéry.