Memphis Depay meldt zich binnenkort bij zijn nieuwe club Manchester United. Roy Makaay denkt dat de Nederlandse aanvaller het in zijn eerste maanden niet makkelijk gaat krijgen op Old Trafford. 

 Depay krijgt advies uit Rotterdam: "Dat zal hem helpen bij het wennen"

 

"Het zal pittig worden voor hem",  vertelt de huidig spitsentrainer van Feyenoord op de clubsite van The Red Devils. "Maar Memphis heeft de kwaliteiten om uit te groeien tot een topaankoop. Het is een goede speler met heel veel aanvallende kwaliteiten."

"Zijn techniek is goed, hij heeft aardige bewegingen in huis en hij was natuurlijk topscorer van Nederland afgelopen jaar. Er zal druk op hem liggen komend seizoen, er ligt altijd druk op je wanneer je een grote aankoop van Manchester United bent."

Makaay denkt dat Depay er goed aan doet om steun te zoeken bij landgenoten. "Ik heb begreep dat de belangrijkste reden om bij United te tekenen, de aanwezigheid van Louis van Gaal is. Dat zal hem inderdaad helpen, maar het is ook goed dat er meer Nederlanders rondlopen. Robin van Persie en Daley Blind zullen Depay helpen met acclimatiseren."