PSV en Manchester United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Memphis Depay naar de Engelse topclub, zo bevestigen beide clubs. Zelf is Depay ook al tot overeenstemming gekomen met United. Wel moet hij nog een medische keuring ondergaan op Old Trafford.    
   
Depay maakt miljoenentransfer naar Manchester United         
Depay (21) stond ook in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Liverpool. De buitenspeler verlengde afgelopen zomer zijn contract bij de Eindhovenaren tot halverwege 2018.

Met de overgang naar United is 27,5 miljoen euro gemoeid, zo meldt VI. Via bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot maximaal 32 miljoen euro.

Mogelijk wordt Depay de voetballer die voor de hoogste transfersom een Nederlandse voor een buitenlandse club verruilt. Momenteel heeft Ruud van Nistelrooij dit record in handen. Manchester United nam de spits in 2001 voor omgerekend 30,5 miljoen euro over van PSV.

"We zijn heel erg trots op deze aanstaande transfer, die in een grote stroomversnelling is gekomen”, aldus technisch manager Marcel Brands op de website van PSV.

"Hij is een prachtige exponent van onze opleiding en gaat een mooie overgang maken naar een schitterende club in een schitterende competitie. Sportief gezien verliezen we natuurlijk een fantastische speler, die van grote waarde is voor het team. Maar heel PSV gunt hem deze prachtige stap."