Met de komst van Wout Droste, die de overstap maakt van SC Cambuur en een tweejarig contract tekent bij Heracles Almelo, zijn de tukkers begonnen met de samenstelling voor de selectie van volgend seizoen. Daarin is nog wat werk te verzetten, aangezien tot dusver nog tien spelers de deur uitlopen.

 Droste eerste nieuwkomer Heracles
 
Robin Gosens: In de zoektocht naar een nieuwe linksback heeft de club inmiddels al Robin Gosens op de korrel. De Duitser, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan FC Dordrecht, mag ondanks een doorlopend contract, dat onlangs verlengd werd tot 2016, vertrekken bij Vitesse.

Onlangs verlengde Heracles nog de contracten van Ramon Zomer, Thomas Bruns, Rick Hemmink en doelman Renze Fij. Zeker is dat de club de aflopende verbintenissen van Milano Koenders, Jeroen Veldmate, Bart Schenkeveld, Simon Cziommer, Mark Engberink, Travis Brent en doelman Michael Brouwer niet verlengd.

 De club is daarnaast voornemens het contract van Oussama Tannane, dat eveneens afloopt in de zomer van 2016, open te breken. Ten grondslag daaraan ligt de eerste seizoenshelft, toen hij met doelpunten en assists een belangrijk aandeel had in de strijd tegen degradatie. In de tweede seizoenshelft was hij immers lange tijd disciplinair geschorst.

Denni Avdic: Tot het tiental behoren ook AZ-huurling Denni Avdic en FC Twente-huurling Tim Breukers. Avdic keert terug in Alkmaar. Het contract van Breukers loopt in Enschede af, maar de kans is groot dat hij binnenkort voor meerdere jaren tekent bij Heracles. Daan Rienstra maakt de overstap naar RKC Waalwijk.

Droste eerste nieuwkomer Heracles

In de aantallen gaat de club sowieso fors terug. Heracles beschikte over 31 selectiespelers, maar wil voor komend seizoen naar een selectie van ongeveer 25 spelers. De directe reden daarvoor is de afschaffing van de dispensatieregel, waardoor Heracles meer oudere spelers in het tweede team mag opstellen en de club dus een minder grote selectie nodig heeft. Dat geeft tegelijk meer financiële ruimte om door te selecteren.