Eljero Elia heeft in zijn eerste weken bij Southampton overduidelijk een positief visitekaartje afgegeven. De buitenspeler wordt door de ploeg van Ronald Koeman gehuurd van Werder Bremen en wordt nu al flink geloofd.

 'Elia is echt indrukwekkend'
 

"Wat ik het mooiste aan hem vind, is dat hij in beide wedstrijden die hij speelde liet zien dat hij weet wat er van hem wordt verwacht", zegt Southamton-icoon Terry Paine in de Southampton Echo na de zeges op Manchester United en Newcastle United. "Dat is erg indrukwekkend."

"Koeman weet duidelijk waar hij Elia op moet stellen om het beste uit hem te krijgen. Dat is een erg goed teken voor een coach. Elia is dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen om zo te laten zien wat hij kan. Dat je dan meteen twee keer scoort op bezoek bij Newcastle United, beter kan bijna niet."

Terry speelde zelf in de jaren '50, '60 en '70 honderden wedstrijden voor Southampton en was er bij toen Engeland in 1966 wereldkampioen werd. De voormalige vleugelaanvaller geniet van het spel van Elia.

"Ik vond de manier waarop hij de ballen binnenschoot erg indrukwekkend. Hij hielp het team op het moment dat ze onder druk stonden. Daarnaast hou ik van zijn snelheid. Die gebruikt hij graag om achter de verdediging op te duiken en dat is een groot wapen."