Yoëll van Nieff speelt dit seizoen op huurbasis bij Excelsior. De Kralingers huren de linkspoot van FC Groningen, waar hij mocht vertrekken na de komst van Hedwiges Maduro.

Van Nieff wordt voor één seizoen gehuurd door Excelsior. De 22-jarige verdediger/middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en werd eerder verhuurd aan FC Dordrecht.

Van Nieff heeft er zin in: ,,Weer een nieuwe uitdaging. Bij FC Groningen moest ik het doen met wedstrijdjes in het tweede elftal. Daarom heb ik aangegeven dat ik verhuurd wilde worden, het liefst aan een club uit de eredivisie. Excelsior heeft toegehapt. Een laagdrempelige club, heb ik al gemerkt. Daar hou ik van."  

In het seizoen 2013/14 werd Van Nieff bij FC Dordrecht verkozen tot 'talent van het jaar in de Jupiler League', ondanks dat hij tot zijn ongenoegen halverwege het jaar al weer werd teruggehaald door Groningen. ,,Ik had nog veel aan de tweede seizoenshelft kunnen hebben. Voor mijn gevoel was ik nog niet uitgeleerd. En dat ben ik nog steeds niet. Anders had ik nu nog bij Groningen gespeeld. Of niet eens meer."

FC Groningen wil ook door met ander opgeleefd jeugdproduct