Als het aan de licentiecommissie van de KNVB ligt, komt FC Twente volgend seizoen uit in de Jupiler League als straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren. Dat voorstel is gedaan aan de Centrale Spelersraad, die een niet-bindend advies kan uitbrengen. De tukkers bekijken of ze tegen de harde maatregel van de licentiecommissie van de KNVB in beroep kunnen gaan.

FC Twente zou in eerste instantie op 9 mei al horen wat de licentiecommissie vindt van de plannen om de financiële problemen te herstellen. De commissie vroeg echter om uitstel om de door de club aangeleverde documenten te kunnen beoordelen. FC Twente diende op 1 mei de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB.

Met een nieuw bestuur, een garantstelling van bedrijven uit de regio en doorgesneden banden met investeringsfonds Doyen hoopte FC Twente aan de voorwaarden van de KNVB te voldoen. FC Twente heeft nog een schuld van 32 miljoen euro. De gemeente Enschede wilde garant staan voor dat bedrag, als de club een licentie voor het volgende seizoen krijgt.

Onno Jacobs