Voor koploper PSV is de uitwedstrijd tegen FC Twente morgen een van de laatste zware hordes op weg naar het kampioenschap. Op papier althans, want FC Twente spaart een flink aantal vaste krachten.

Op dinsdag speelt FC Twente in de halve finale van de KNVB-beker thuis tegen PEC Zwolle. Plaatsing voor de bekerfinale moet het mislukte seizoen van de Tukkers enigszins redden. En daarom houdt de ploeg zaterdagavond tegen PSV een flink aantal belangrijke spelers aan de kant.Ps

Andreas Bjelland, Luc Castaignos en Jesus Corona zullen sowieso niet meespelen tegen PSV. Het trio is niet helemaal fit. Hakim Ziyech is bovendien geschorst voor de confrontatie met de koploper.

Jesus Corona


Renato Tapia keerde gisteren pas terug in Nederland na internationale verplichtingen met Peru. ,,We gaan vandaag rustig bekijken hoe een jongen van 19 jaar dat allemaal heeft weggestopt", aldus trainer Alfred Schreuder. Ook de pas 17-jarige rechtsback Hidde ter Avest wordt mogelijk gespaard, evenals de 35-jarige routinier Orlando Engelaar.