FC Groningen heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. FC Utrecht was in de eerste wedstrijd na de winterstop met 4-1 te sterk. De Domstedelingen sloegen in het eerste kwartier na rust hard toe, door liefst drie keer te scoren. De laatste verliespartij voor Groningen op eigen veld was in mei, toen PEC Zwolle in de Euroborg won (0-1).

In de rust was er nog niet zoveel aan de hand voor Groningen. De ploeg was na een vroege achterstand - een kopbal van Bart Ramselaar die net niet voor de lijn gekeerd kon worden - prima teruggekomen. De nieuwe Noorse spits Alexander Sörloth had de thuisploeg na krap een half uur op gelijke hoogte gebracht, door de bal na fraai wegdraaien in de verre hoek te schieten. Bryan Linssen had vlak daarna zelfs voor 2-1 kunnen zorgen, maar het schot van de aanvaller werd door doelman Robbin Ruiter op de paal getikt.

Na de hervatting ging het echter helemaal mis voor de Groningers. Timo Letschert, die twee jaar geleden nog werd weggestuurd bij Groningen, zorgde al snel voor de 1-2. De verdediger lepelde een vrije trap over de muur en in het doel. Tien minuten later stond het al 1-4. Eerst sloeg Chris Kum toe door bij de tweede paal raak te tikken en daarna was het de beurt aan Andreas Ludwig om te scoren. De Duitser schoot de bal in alle vrijheid fraai in de bovenhoek.

De thuisploeg beet na dat trio doelpunten wel wat meer van zich af, ook omdat Utrecht in het slotkwartier met een man minder verder moest. Ludwig kreeg na vasthouden zijn tweede gele kaart. De thuisploeg ging nog wel op zoek naar de 4-2, maar in de tegenstoot was Utrecht minstens zo gevaarlijk.

Door de achtste zege van het seizoen staat Utrecht stevig in het linkerrijtje, met 29 punten. Groningen is negende met drie punten minder.