FC Utrecht heeft zondag voor eigen publiek met 2-1 gewonnen van Vitesse. Na een kwartier opende Willem Janssen de score voor de Domstedelingen. Een paar minuten later was het alweer gelijk dankzij een treffer van Guram Kashia. Zes minuten na rust was het Bart Ramselaar die de winnende goal voor zijn rekening nam.

Galgenwaard zag een open en attractieve wedstrijd waarin de twee keepers het behoorlijk druk hadden. In de tiende minuut verrichtte Eloy Room namens Vitesse zijn eerste redding op een doelpoging van Sean Klaiber. Het voorbereidende werk kwam van spelmaker Nacer Barazite, die voor de rust bij vrijwel elke aanval van de thuisclub was betrokken.

Janssen opende na een kwartier de score uit een ingestudeerde hoekschop waarop de Arnhemse afweer totaal geen kijk had (1-0). Amper vier minuten later kwam Vitesse al weer op gelijke hoogte, eveneens uit een hoekschop. Na een chaotische situatie werkte Kashia in tweede instantie de bal over de doellijn (1-1).