Feyenoord heeft officieel bevestigd dat Jan Wouters volgend seizoen als assistent-trainer aan de slag gaat bij de Rotterdammers. Telesport meldde op 9 april al dat de oud-international in De Kuip aan de slag ging.

 Feyenoord dolblij met Wouters
 

"We wilden voor komend seizoen graag een ervaren assistent toevoegen aan onze technische staf en in onze ogen is Jan Wouters daarvoor de ideale kandidaat”, vertelt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord.

"Met hem halen we iemand met een schat aan ervaring en een enorme staat van dienst in huis. Met zijn leeftijd en gedrevenheid voldoet hij aan al onze criteria, terwijl Jan bovendien niet de ambitie heeft om bij Feyenoord als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Wat ons betreft is hij een uitstekende en zeer geschikte aanvulling voor onze staf van komend seizoen."

De 54-jarige Wouters komt over van het Turkse Kasimpasa, waar hij het seizoen begon als hoofd opleidingen en inmiddels als interim-trainer actief is. Daarvoor was hij drie jaar hoofdcoach van FC Utrecht.

De zeventigvoudig international debuteerde als hoofdtrainer bij Ajax en had als interim-trainer PSV onder zijn hoede. Hij werkte als assistent bij Glasgow Rangers en het Nederlands elftal.