Feyenoord staat niet langer op gelijke hoogte met koploper Ajax in de eredivisie. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst gaf volkomen onnodig de zege aan ADO Den Haag. Sven van Beek werkte een bal verkeerd weg en zag tot zijn afgrijzen de bal achter doelman Kenneth Vermeer verdwijnen. ADO gaf, ondanks een rode kaart van Edouard Duplan, de voorsprong niet meer weg: 1-0.

Michiel Kramer kon geen vuist maken tegen zijn oude club ADO en de spits van Feyenoord werd dan ook na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. Even later werkte Van Beek de voorzet van een buitenspel staande Ruben Schaken verkeerd weg en hij zag de bal in eigen doel verdwijnen. Niet voor het eerst; in 52 wedstrijden werkte Van Beek al 5 keer de bal in eigen doel.

Van Bronckhorst greep direct in en bracht met Bilal Basacikoglu een extra aanvaller in voor verdediger Rick Karsdorp. De Turkse aanvaller was 10 minuten voor tijd betrokken bij een duel met Duplan. Laatstgenoemde hield Basacikoglu vast, die theatraal neerging. De directe rode kaart voor Duplan was echter terecht, want de Fransman ging uit frustratie op het been van de gevallen Basacikoglu staan. Die maakte vervolgens een boel theater, totdat hij zag dat zijn directe tegenstander met rood van het veld moest.

In de resterende 10 minuten verdedigde ADO Den Haag de voorsprong met hand en tand. Feyenoord drong aan op de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Dirk Kuyt een enorme kans, maar hij miste. Ook Vermeer ging mee om een goal te forceren en dat kwam de doelman van Feyenoord nog bijna duur te staan, maar hij wist ternauwernood de doeltrap van ADO-goalie Hansen op te vangen.

Sven van Beek werkt de bal in eigen doel.