Het Nederlands elftal treft zaterdagavond Turkije in de Amsterdam ArenA en kan bogen op goede statistieken tegen dat land. In eigen huis werd er één keer verloren van de Turken, maar dat gebeurde wel bijna 57 jaar geleden. Op 4 mei 1958 eindigde het in 1-2 in het Olympisch Stadion.

Clarence Seedorf legt de bal klaar voor zijn bekende misser.

Sindsdien kwam Turkije vijf keer op bezoek in Nederland. Drie keer won Oranje en twee keer eindigde het treffen in 0-0. Drie jaar geleden troffen de twee landen elkaar voor het laatst in Nederland. In de ArenA werd het 2-0, door goals van Robin van Persie en Luciano Narsingh.

Oranje verloor na 1958 wel een keer in Turkije. In Bursa ging het elftal van Guus Hiddink in 1997, met 1-0 onderuit. In die confrontatie miste Clarence Seedorf in de slotfase zijn welbekende strafschop. Ondanks het verlies plaatsten Hiddink & co zich wel als groepswinnar voor het WK 1998.

Een verlies tegen de Turken kan de ploeg van Hiddink zich absoluut niet permitteren. Gaat Oranje onderuit in de ArenA, dan zakt het naar de vierde plek in Groep A.