Alle bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen mochten net als een selecte groep journalisten hun stem uitbrengen in de FIFA-verkiezing. In 2008 won de Portugese aanvaller de prijs voor het eerst.

Ronaldo leidde Real Madrid vorig seizoen met een recordaantal van zeventien doelpunten naar winst van de Champions League. Het WK in Brazilië liep echter uit op een grote teleurstelling. Met Ronaldo als aanvoerder strandde Portugal in de groep. 

In de Spaanse competitie ging hij daarna echter 'gewoon' door met scoren. In zestien wedstrijden heeft Ronaldo dit seizoen al 26 keer gescoord. Hij won met Real Madrid bovendien de Europese Supercup en het WK voor clubs.

Neuer

Neuer veroverde weliswaar met Duitsland de wereldtitel, maar dat was niet genoeg om als eerste doelman sinds Lev Yashin in 1963 de Gouden Bal te krijgen. Messi greep met Barcelona naast alle prijzen en verloor met Argentinië de WK-finale tegen de 'Mannschaft'. De topschutter aller tijden van de Champions League en Spaanse competitie werd toen wel uitgeroepen tot beste speler van het WK. Messi won de Gouden Bal van 2009 tot en met 2012 vier keer op rij.

Robben vierde plek

Achter het trio Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Manuel Neuer is Arjen Robben als vierde geëindigd in de verkiezing van wereldvoetballer van het jaar. De aanvaller van Oranje en Bayern München kreeg 7,17 procent van de uitgebrachte stemmen. Dat was niet genoeg om het podium te halen. Robben viel begin december af toen de lijst met kanshebbers werd teruggebracht tot drie.

Aanvoerder Robin van van Persie van Oranje, die ook mocht stemmen, zette Robben op één en koos verder voor Zlatan Ibrahimovic en Neuer. Bondscoach Guus Hiddink koos ook voor Robben, gevolgd door Thomas Müller (tweede) en Ronaldo (derde). Robben stond verder bovenaan bij de aanvoerders van Ecuador en Griekenland en de trainers van Aruba, Azerbeidzjan, België, Kameroen, Tsjechië, Guyana, Kazachstan, Mozambique en Tanzania.

Ronaldo FIFA World XI Award

 

FIFA World XI Award 2014

Achterste rij, v.l.n.r.: Arjen Robben, Angel Di Maria, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Voorste ri, v.l.n.r.: Manuel Neuer, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Toni Kroos en Andres Iniesta