FC Groningen heeft de eerste prijs uit de clubgeschiedenis binnen. In de finale van de KNVB-beker versloeg het elftal van Erwin van de Looi titelverdediger PEC Zwolle in De Kuip. Albert Rusnak werd het goudhaantje. De Slowaak maakte na rust beide doelpunten voor de noorderlingen: 2-0.

Groningen onttroont PEC Zwolle

Groningen speelde voor de tweede keer in de historiede finale. In 1989 bleek PSV met 4-1 te goed voor het elftal van de toenmalige trainer Hans Westerhof. PEC won vorig jaar een memorabele eindstrijd van Ajax (5-1) en klopte de Amsterdammers vervolgens ook in de strijd om Johan Cruijff Schaal. Deze keer ging het dus mis voor de ploeg van succestrainer Ron Jans.

Vlak na rust kreeg Michael de Leeuw namens Groningen de beste kans op de openingstreffer. De spits schoot met links goed in, maar de bekwame redding kwam op naam van PEC-goalie Warner Hahn. Kort daarna kreeg PEC een vergelijkbare kans. Het te zachte schot van Ryan Thomas belandde op de vuisten van Sergio Padt, de keeper van Groningen.

De 20-jarige middenvelder scoorde in 65 en 75e minuut. Bij de 1-0 werd het schot van Rusnak van richting veranderd door Joost Broerse. Zijn tweede treffer was fraai. De ragfijne assist kwam van de voet van Jarchinio Antonia. Rusnak trapte met een dropkick de bevrijdende goal erin. Het feest bij de fans uit Groningen barstte vervolgens los.