SC Heerenveen heeft de komst van het Zweedse supertalent Arber Zeneli afgerond. De club betaalt een slordige twee miljoen euro voor de 20-jarige aanvaller, die samen met zijn landgenoot Sam Larsson een ongrijpbaar duo moet vormen in een Friese droomvoorhoede.

Met Zeneli die na de winterstop zal aansluiten en een 3,5-jarig contract ondertekent verwacht Heerenveen de volgende Scandinavische sensatie in huis te hebben. De Friezen hebben de watervlugge aanvaller maandenlang intensief gescout en zagen hem afgelopen seizoen als een raket door de Zweedse Allsvenskan schieten.

Zeneli is één van de meest opvallende exponenten van de gouden lichting Zweedse talenten die afgelopen zomer de Europese titel pakte voor spelers tot 23 jaar. Dat deed hij samen met andere eredivisierevelaties als Larsson, Simon Gustafson, Simon Tibbling en oud-Feyenoorder John Guidetti.

In de zomermaanden was de technische top van de club al zo overtuigd van het talent van de Zweed met Albanees bloed, dat er een eerste (lager) bod bij zijn club werd neergelegd. Maar Zeneli had al langer in zijn hoofd dat hij het seizoen bij zijn club wilde afmaken. Dat eindigde hij eind oktober op spectaculaire wijze. Zijn dubbelklapper tegen Falkenberg (4-2 winst) blijkt zijn laatste toegift te zijn geweest richting de aanhang van de Zweedse nummer vier.

Zeneli kwam tot tien goals in dertig duels, voornamelijk als rechtsbuiten, maar kan op alle vier de posities voorin uit de voeten. Als hij net als Larsson zijn rendement in Heerenveen nog verder weet op te krikken, krijgt Heerenveen met zijn komst goud in handen

Zeneli