Barcelona ging vorig seizoen met het kampioenschap aan de haal, maar legt het in het komende voetbaljaar af tegen Real Madrid. Althans, dat denkt Diego Simeone. “Het wordt voor Real moeilijk om geen kampioen te worden”, zegt de trainer van Atlético Madrid donderdag in de Spaanse media.

‘Het wordt moeilijk voor Real geen kampioen te worden’

 

“Real gaat zich op een speciale wijze voorbereiden. Ze halen namelijk gewoon de beste spelers, dus het is vrijwel onmogelijk dat ze niets gaan winnen. Dat zou niet logisch klinken”, gaat Cholo verder. “Een titel in zeven seizoenen is voor Real niet genoeg. Als ik supporter was van Real, dan zou ik erg bezorgd zijn, omdat de club Atlético niet eens van zich af kan schudden.”

“Barcelona moet zich ook zorgen maken voor komend seizoen, want het wordt niet makkelijk.” Simeone heeft er wel alle vertrouwen in datRafael Benítez gaat slagen in het Santiago Bernabéu: “Hij is een succesvolle trainer die de club kent en de kans krijgt om dingen recht te zetten. Hij kan daar ook geld uitgeven. Wij hebben het geld bijvoorbeeld niet om spelers van Real te kopen.”