Bayer Leverkussen en AS Roma hebben dinsdag na een knotsgek Champions League-duel de punten gedeeld. Dankzij twee knappe comebacks werd met 4-4 gelijkgespeeld.

Javier Hernandez leek met twee doelpunten in de eerste twintig minuten al snel de zege en de heldenrol op te eisen, maar nog voor rust trok Roma-aanvoerder Daniele De Rossi de stand gelijk.

Treffers van Miralem Pjanic en Iago Falque leken AS Roma in de tweede helft de felgebeerde drie punten te bezorgen, maar Leverkusen was nog niet klaar.Kevin Kampl en Admir Mehmedi zorgden met twee treffers in de laatste vijf minuten voor een uitzonderlijke 4-4 eindstand.

Javier Chicarito

Evenaring

Het was een evenaring van het grootste gelijkspel in de geschiedenis van de Champions League. HSV en Juventus speelden in 2000 ook al een keer met 4-4 gelijk. Chelsea en Liverpool deden hetzelfde in 2009.

Laatste

Roma stond na twee wedstrijden met één punt onderaan in poule E en had dankzij de overwinning van FC Barcelona op BATE Borisov naar plek twee kunnen opschuiven, maar door het gelijkspel blijft de ploeg van de nog altijd geblesseerde Kevin Strootman laatste.