"Ik heb gezegd dat ik zou winnen en dat hebben we gedaan. Anderen praten pas na een overwinning. Ik kondig mijn overwinningen van te voren aan, dat is het grote verschil", aldus Ibrahimovic, die zondag in de finale op Wembley tegen Southampton (3-2 winst) twee keer scoorde.

Eerder dit seizoen won Ibrahimovic met Manchester United op Wembley de wedstrijd om het Community Shield van Leicester City (2-1). "Het is de tweede keer dat we hier zijn en de tweede beker die we pakken. Ik ben heel erg tevreden", zei Ibrahimovic. "Hier ben voor ik gekomen: om te winnen."

db: Zlatan Ibrahimović

Het was voor Ibrahimovic de 32e prijs in zijn carrière, al werden twee landstitels met Juventus wegens een omkoopschandaal later afgepakt. Grote prijzen als de Champions League ontbreken op zijn imposante erelijst.

"Elke prijs is speciaal en belangrijk", vindt Ibrahimovic. "Andere spelers willen alleen het WK of de Champions League winnen. Op die manier win je niets. Je moet elke prijs waar je voor speelt willen winnen. Dat is wat ik doe."

Voor zijn League Cup-medaille heeft de 35-jarige Ibrahimovic een speciale bestemming. "Hij gaat naar mijn museum. Ik heb een huis alleen voor de medailles."