James Rodríguez is de nieuwste aanwinst van Bayern München. Hij wordt voor twee seizoenen gehuurd, met een optie tot koop. De aanvallende middenvelder moet nog wel de medische keuring doorstaan in München.

Het contract van de 26-jarige  Rodriguez loopt nog tot medio 2020 bij Real. Hij werd na het WK 2014, waar hij met zes goals topscorer werd, door Real voor ongeveer 80 miljoen euro overgenomen van AS Monaco. Bayern-trainer Carlo Ancelotti was destijds trainer van de Madrilenen.

In zijn eerste seizoen in Bernabeu had de aanvallende middenvelder een basisplaats, maar in de afgelopen twee jaar kwam hij veel minder aan spelen toe. Bij Colombia is Rodriguez wel een vaste waarde. Hij heeft 55 interlands achter zijn naam staan.

"James is een veelzijdige speler", vervolgt Rummenigge. "Hij is aangever én afmaker. Het is duidelijk dat zijn komst de kwaliteit in het team verhoogt."

Rodriguez sluit direct aan bij de selectie. Hij gaat zondag mee naar China en Singapore, waar Bayern zich voorbereidt op het nieuwe seizoen en is de vijfde aanwinst deze zomer.

db: James Rodríguez