Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip drie punten gepakt tegen Willem II. Invaller Eljero Elia kroonde zich in de 67e minuut tot matchwinnaar met een knalhard schot langs Willem II-goalie Kostas Lamprou.

Alle frustratie over zijn moeizame start bij Feyenoord kwam er even uit bij Elia. De aanvaller die in 2010 meedeed aan de WK-finale moet zich voorlopig tevreden stellen met invalbeurten. Van Bronckhorst gaf ook tegen Willem II aanvankelijk weer de voorkeur aan Bilal Basaçikoglu.

Elia zag vanaf de bank hoe Feyenoord een uur lang matig voetbalde. Ondanks veel balverlies en mislukte voorzetten kreeg de thuisclub toch een handvol grote kansen. Keer op keer stond Lamprou echter in de weg. De Griek, jarenlang reservekeeper in Rotterdam, hield spits Michiel Kramer tot drie keer toe van een doelpunt af. De sluitpost van Willem II zag ook Karim El Ahmadi drie keer gevaarlijk voor zich opduiken, maar de Rotterdamse middenvelder was slordig in de afwerking.

De bezoekers uit Tilburg, die vorig jaar verrassend wonnen in De Kuip, kregen voor rust twee grote kansen. Erik Falkenburg schoot de bal rakelings naast, de doorgebroken Lesly de Sa werd gestuit door keeper Kenneth Vermeer. De thuisclub had ook geluk toen scheidsrechter Richard Liesveld een keiharde tackle van Basaçikoglu met de noppen vooruit op Falkenburg onbestraft liet. Rood was wellicht op zijn plaats geweest.

Tegenvaller voor de Rotterdammers was het uitvallen van Kramer. De spits die voor het eerst in de basis startte, moest vlak na rust per brancard het veld verlaten.

Met twaalf punten uit vijf wedstrijden staat Feyenoord vlak achter koploper Ajax, dat één punt meer heeft.

Elia redt feyenoord